Top US Banking Regulator onthult positieve Cryptocurrency Regulation komt in weken


De hoogste Amerikaanse bankentoezichthouder heeft bevestigd dat er binnen enkele weken, tegen het einde van de Trump-termijn, een positieve regeling voor cryptografie komt. „Het gaat voor iedereen werken,“ zei de regelgever, en voegde eraan toe dat de nieuwe regelgeving het „makkelijker zal maken voor cryptobeleggers om te weten hoe ze moeten investeren“, en dus meer institutionele beleggers zal aantrekken.

De nieuwe Amerikaanse Crypto-verordening zal ‚voor iedereen werken‘

Acting Comptroller of the Currency, Brian Brooks, beantwoordde enkele vragen over de aanstaande Amerikaanse cryptocurrency regelgeving in een interview met CNBC’s Squawk Box op vrijdag.

Brooks is de beheerder van het federale banksysteem en hoofdambtenaar van het Bureau van de Controleur van de Munt (OCC). De OCC houdt toezicht op bijna 1.200 nationale banken, federale spaarverenigingen en federale filialen van buitenlandse banken die ongeveer 70% van alle bankzaken in de VS uitvoeren.

Met betrekking tot de nieuwe V.S. cryptocurrency regelgeving, zei Brooks: „We zijn erg gefocust om dit goed te doen. Wij zijn zeer geconcentreerd op het niet doden van dit, en het is even belangrijk dat wij de netwerken achter bitcoin en andere cryptos ontwikkelen aangezien het is wij witwassen van geld en terrorisme financiering verhinderen“. Hij heeft het uitgewerkt:

Geloof me, er is hier een balans en het gaat werken voor iedereen… er zullen zeer positieve berichten naar buiten komen.

Het antwoord van Brooks was in antwoord op een vraag over een gerucht dat het ministerie van Financiën wellicht cryptoregulering voor het einde van de Trump-termijn uit de kast haalt. Coinbase CEO Brian Armstrong uitte zijn bezorgdheid op Twitter op 25 november. Hij schreef:

„We hoorden geruchten dat de Amerikaanse Treasury en Secretary Mnuchin van plan waren om een of andere nieuwe regelgeving met betrekking tot zelf-gehoste crypto portemonnees voor het einde van zijn termijn te haasten. Ik ben bang dat dit onbedoelde neveneffecten zal hebben.“

„Wat we wel nodig hebben is duidelijkheid over wat is toegestaan, en dus hebben we wat begeleiding nodig, bijvoorbeeld of banken direct verbinding kunnen maken met blockchains als betalingsnetwerken, het antwoord moet ja zijn,“ legde Brooks uit, die eerder dienst deed als de hoofd juridische dienst bij Coinbase. Hij benadrukte dat sommige aspecten van de nieuwe regelgeving duidelijkheid zullen verschaffen over de aard van de crypto-activa.

Terwijl het nota nemen van dat ,,het een gevaarlijke wereld daar is,“ de hoogste bankwezenregelgever beklemtoonde:

Niemand gaat bitcoin verbieden. Niemand gaat sommige van deze transmissietechnologieën verbieden, dus ik denk dat het een stuk minder erg zal zijn dan mensen zich zorgen maken.

Wanneer gevraagd over of hij gelooft dat meer regelgeving de crypto-industrie ten goede zal komen, zei de OCC-chef: „Ik denk niet dat we 50 regels nodig hebben in plaats van twee, maar wat we wel nodig hebben is duidelijkheid over wat toegestaan is.“

Hij ging verder: „We hebben wat begeleiding nodig, bijvoorbeeld over de vraag of banken direct verbinding kunnen maken met blockchains als betalingsnetwerken. Het antwoord moet ja zijn… We hebben de antwoorden nodig op de vraag of banken cryptokronen in bewaring kunnen nemen, zodat instellingen zich op hun gemak voelen. En je zag wat er gebeurde toen we die duidelijkheid gaven.“

Wanneer verwacht je de nieuwe Amerikaanse Crypto-verordening

Brooks werd specifiek gevraagd of de mensen tegen het einde van de Trump-termijn nieuwe Amerikaanse crypto-regelgeving zouden moeten verwachten. „Ik denk dat je veel goed nieuws gaat zien voor crypto tegen het einde van de Trump term,“ antwoordde hij, en voegde eraan toe:

Dus je hebt duidelijkheid over een verscheidenheid van gebieden die ik denk dat je zult zien gewoon in de komende 6 – 8 weken, die het makkelijker zal maken voor crypto beleggers om te weten hoe om te investeren, om te weten hoe instellingen kunnen worden in deze activaklasse.

„Dat zijn de dingen die de prijzen op dit moment bepalen“, zei hij. „Je weet dat het twee jaar geleden misschien een zeepbel was, maar met meer duidelijkheid, instellingen die dit zien als een echte zaak, gaan dit op schaal aannemen, wat ze al zijn begonnen te doen. Dus blijf bij de les.“

Denk je dat de nieuwe Amerikaanse crypto-verordening de crypto-industrie en de bitcoin’s prijs ten goede zal komen? Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder.

El precio de Bitcoin que supera los $ 300,000 ’no sería extraño‘, dice un popular analista de cifrado
Smettere la fissazione con Bitcoin e investire in Ethereum